مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان گلستان از سه برابر شدن مصرف برق و ناترازی یکهزار مگاواتی در ساعات اوج گرما خبر داد و گفت: این میزان مصرف شبکه توزیع را زیر فشار سنگین میبرد و وابستگی به نیروگاههای همجوار را به وجود میآورد.
سید احمد موسوی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما» در خصوص افزایش دمای هوا و رسیدن آن به مرز ۴۵ درجه سانتیگراد در استان گلستان در تشریح وضعیت موجود و راهکارهای اتخاذ شده، اظهار کرد: همکاران ما در شرکت توزیع نیروی برق استان گلستان وظیفه توزیع انرژی را در استان بر عهده دارند و در تمام فصول سال، چه در سرمای شدید و چه در گرمای طاقتفرسا، تلاش میکنند تا انرژی پایدار و مطمئن را به مردم عزیز ارائه دهند.
وی با اشاره به پدیده ناترازی در تولید و مصرف انرژی که مختص به شرایط فعلی نیست و سالهاست گریبانگیر کشور است، بیان کرد: در سالهای اخیر با ناترازی در بحث انرژی، چه برق و چه سایر حاملهای انرژی، مواجه هستیم؛ به این معنی که مصرف همواره از تولید پیشی گرفته است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان گلستان در خصوص وضعیت مصرف برق در استان گلستان توضیح داد: در تمام فصول سال به غیر از تابستان، مصرف برق استان حدود ۵۵۰ تا ۶۰۰ مگاوات است که به آن بار پایه میگوییم. اما در فصل تابستان، به ویژه در ساعات اوج گرما که دما از ۴۰ درجه سانتیگراد فراتر میرود و رطوبت هوا نیز افزایش مییابد، این عدد به حدود ۱۷۰۰ مگاوات میرسد. این بدان معناست که مصرف در ساعات اوج، تقریباً سه برابر بار پایه است و فشار بسیار سنگینی را بر شبکه توزیع وارد میکند.
چالش تامین برق و وابستگی به استانهای همجوار
موسوی به چالش تامین این حجم از برق اشاره کرد و گفت: ظرفیت تولید برق در استان گلستان، شامل نیروگاه علیآباد و چند نیروگاه کوچک دیگر، حدود ۹۰۰ تا یکهزار مگاوات است. بنابراین، برای تامین مابقی نیاز، مجبوریم برق را از استانهای همجوار مانند مازندران، سمنان و تهران و همچنین بخشی از کشور ترکمنستان وارد کنیم.
وی با تاکید بر هزینههای بالای تولید برق افزود: هر کیلووات برقی که در استان مصرف میشود، نیازمند تولید حداقل دو تا سه کیلووات در نیروگاهها است. تولید برق فرایندی بسیار دشوار و پرهزینه است، اما وظیفه ما تامین برق برای رفاه و آسایش مردم است.
نقش سیستمهای سرمایشی در افزایش مصرف
موسوی بخش عمده افزایش مصرف در فصول گرم را متوجه سیستمهای سرمایشی دانست و اظهار کرد: هزار مگاوات افزایش مصرفی که مشاهده میکنیم، عمدتاً ناشی از استفاده از سیستمهای سرمایشی است. از آنجایی که در استان گلستان ۸۰ درصد مشترکین، خانگی و تجاری هستند و بیش از ۵۰ درصد مصرف را نیز به خود اختصاص میدهند، با گرم شدن هوا، استفاده از وسایل سرمایشی به شدت افزایش مییابد.
تقدیر از همراهی مردم و تاکید بر مدیریت مصرف
وی با تقدیر از همراهی و همکاری مردم استان گلستان در مدیریت مصرف برق، بیان کرد: جا دارد همین جا از همه مردم خوب و فهیم استان نهایت تشکر و قدردانی را داشته باشم که همیشه در کنار نظام و انقلاب بودهاند و در هر زمان که از آنها درخواست کمک کردهایم، چه در بحث مدیریت مصرف و چه در سایر زمینهها، پای کار بودهاند.
موسوی با اشاره به راهکارهای ساده برای مدیریت مصرف، تاکید کرد: با اتخاذ راهکارهای بسیار ساده میتوانیم به مدیریت مصرف کمک کنیم تا انرژی بیشتری را به بخش صنعت، بیمارستانها، پمپ بنزینها، نانواییها و سایر مراکز تولیدی و مولد اختصاص دهیم.
وی افزود: این امر نه تنها به رونق اقتصادی کمک میکند، بلکه ارزش افزوده بیشتری نیز به همراه دارد. هرچند رفاه مردم برای ما بسیار مهم است، اما میتوان با مدیریت مصرف، رفاه را نیز کنترل و مدیریت کرد.
موسوی در پایان از مردم خواست تا با مدیریت مصرف، به شرکت توزیع نیروی برق استان در تامین پایدار انرژی در فصول گرم یاری رسانند.
انتهای خبر/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد